Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники Королівських Військово-повітряних сил Данії відвідали Україну

Представники Королівських Військово-повітряних сил Данії відвідали Україну, - інформує Генштаб ЗСУ.

Представники прибули в Україну, щоб взяти участь у практичній підготовці особового складу та авіаційної техніки Повітряних Сил ЗС України до проведення спільної військово-транспортної операції з перевезення пального "ПівнічнийCокіл2019" 

У Мелітополі, що на Запоріжжі, в розташуванні бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України українські і данські військові детально розглянули основні етапи проведення операції та приділили увагу питанням безпеки польотів і процедурі безпеки життєдіяльності в арктичних умовах. Окрім того, сторони обговорили проблемні питання щодо підготовки та проведення операції, шляхи їх вирішення, а також особливості пошуково-рятувального забезпечення проведення операції, процедури завантаження та розвантаження пального на український літак Іл-76МД та питання логістичного забезпечення проведення операції.

— Цього року 5 представників наземної служби та 4 військовослужбовці льотного складу вперше залучатимуться до виконання завдання у Гренландії. Тож Повітряні Сили поповняться особовим складом, який матиме досвід роботи в екстремальних умовах крайньої Півночі, — повідомив старший інспектор-льотчик управління авіації Командування Повітряних Сил полковник Сергій Артеменко.

Також під час брифінгу данська сторона поінформувала про доопрацювання, які були зроблені на підставі сумісних України з Данією пропозицій щодо встановлення ємностей.

— Вже на авіабазі ВПС США «Туле» будуть практично перевірено всі зауваження щодо встановлення ємностей із пальним для більш зручного їх використання та зроблені відповідні висновки, — додав полковник Сергій Артеменко.

Довідка. Спільну українсько-данську операцію «Північний сокіл — 2019» заплановано провести у березні — квітні цього року.

В рамках її проведення військово-транспортним літаком Іл-76 Повітряних Сил ЗС України планується перевезти понад 600 тисяч літрів пального та інший вантаж з авіабази ВПС США «Туле» на данську полярну станцію «Норд» на острові Гренландія.

Інформаційна редакція Інформагентства Міністерство оборони України(м. Вінниця)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ