Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Представники Мінагрополітики взяли участь у міжнародному форумі "Baby Expo’2019"

Як проінформувала прес-служба Мінагрополітики, ключові питання щодо розвитку галузі дитячого харчування були обговорені під час відкриття міжнародного форуму ʺBABY EXPO’2019ʺ.
Представники Мінагрополітики взяли участь у міжнародному форумі "Baby Expo’2019"

Форум є інтерактивним майданчиком для просування та популяризації продуктів і товарів для малюків та їх батьків.

У заході взяли участь представники Мінагрополітики, виробники, дистриб’ютори, імпортери та рітейлери дитячих товарів.

Присутніх було поінформовано, що  останніми роками спостерігається позитивна динаміка у виробництві продуктів для дитячого харчування, збільшується попит на готові продукти та нарощуються обсяги виробництва.

Також було звернено увагу, що для підвищення якості молока та встановлення єдиних, адаптованих до норм ЄС вимог щодо безпечності, якості та гігієни при виробництві та введенні в обіг молока, молозива та молочних продуктів, Мінагрополітики розроблено проект наказу ʺПро затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктівʺ.

Ці вимоги запроваджують належну виробничу практику виробництва, переробки, введення в обіг молока та молочних продуктів.

Так якість молока, що у 2018 році надійшла на переробку, значно покращилась. Свідченням цього є зростання, в порівнянні з аналогічним періодом, закупівлі молока Екстра ґатунку на 32,8%, Вищого ґатунку – 5,0% та скорочення закупівлі молока І ґатунку на 8,7%, ІІ ґатунку – 16,6%.

Крім того, Мінагрополітики впроваджує механізми стимулювання розвитку сировинної бази та переробки. Зокрема, Законом України ʺПро Державний бюджет України на 2019 рікʺ у загальному фонді державного бюджету передбачено видатки за бюджетною програмою КПКВК 2801540 ʺДержавна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)ʺ у розмірі 3 500,0 млн. гривень.

Насамкінець, було поінформовано, що проведення виставкового заходу у такому форматі  сприятиме зміцненню позицій українських підприємств як на внутрішньому так і на світовому ринках продуктів дитячого харчування. Це стимулюватиме зростання обсягів виробництва сировини для їх виготовлення.

В рамках Форуму за ініціативою Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції ʺУкрконсервмолокоʺ та за участю зацікавлених центральних органів виконавчої влади, провідних підприємств галузі і наукових установ проведено конференцію ʺДитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможністьʺ. 

Довідково:

За даними Державної служби статистики України у 2018 році збільшилося виробництво молока та вершків для дитячого харчування незгущеного і без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 1%, але не більше 6%, сиру кисломолочного та виробів з нього для дитячого харчування, сумішей гомогенізовані харчових продуктів для дитячого і дієтичного харчування та дитячого харчування розфасованого для роздрібної торгівлі.

Підприємства галузі постійно розширюють асортимент продукції та відкривають нові ринки збуту, що сприяє зростанню інтересу до продукції українського виробництва. Так, сьогодні продукцію наших підприємств можна знайти на полицях магазинів країн Азії та Європи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ