Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Прем'єра Ізраїлю Нетаньягу офіційно звинуватили в корупції

Генеральний прокурор Ізраїлю Авічай Мандельбліт офіційно звинуватив прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу в серії корупційних скандалів.

Про це повідомляє AP, передає Громадське.

Прокурор звинуватив прем'єра в шахрайстві, зловживанні довірою та хабарництві. Нетаньягу заперечує будь-які правопорушення і вважає себе жертвою «полювання на відьом».

Як пише BBC, Нетаньягу отримував подарунки від бізнесменів та надавав їм послуги, щоб його постать позитивніше висвітлювали в медіа.

Нетаньягу також заявив, що не збирається йти у відставку. До того ж за законами Ізраїлю, усі політики, за винятком прем’єр-міністра, зобов’язані подавати у відставку в разі звинувачень у скоєнні кримінальних злочинів.

Прем'єра звинувачують у справах із назвою 1000, 2000 та 4000. У справі 1000 йдеться про те, що Нетаньягу отримував цінні подарунки, зокрема шампанське та сигари в обмін на прихильність до бізнесмена.

У справі 2000 йдеться про те, що прем'єр домовився з видавцем газети про позитивне висвітлення діяльності Нетаньягу. У справі 4000 йдеться про те, що Нетаньягу сприяв ухваленню рішень, які віддавали перевагу провідній телекомунікаційній компанії в обмін на сприятливе висвітлення новин.

Нагадаємо, опоненту Нетаньягу лідеру альянсу «Кахоль-Лаван» («Біло-сині») Бені Ґанц не вдалося сформувати коаліційний уряд у встановлений законом термін. Тепер на Ізраїль можуть чекати треті дострокові вибори за останній рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ