Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент України передав Нацполіції сучасні катери та автомобілі

10 патрульних катерів та більше ста автомобілів Президент України Петро Порошенко передав у підрозділи поліції дев’яти регіонів. Захід відбувся за участі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, глави Національної поліції України Сергія Князєва та керівників регіональних управлінь поліції.

За словами Президента України Петра Порошенка, Нацполіція поступово розвивається в європейську структуру, яка має надавати і вже надає якісний правоохоронний сервіс. Щодня на дороги виходить більше 3 тисяч автопатрулів. Під охороною патрульних поліцейських знаходиться більше 6,5 тисяч кілометрів доріг міжнародного та національного значення.

Петро Порошенко наголосив, що сьогодні відбувається посилення поліції ще 102 новими автомобілями. Значна частина з них – це автомобілі українського виробництва. Президент також зазначив, що для якісного та своєчасного надання допомоги громадянам ті підрозділи поліції, які мають вихід до морських та річкових акваторій, отримують новий сучасний водний транспорт.

Зокрема, йдеться про 10 патрульних багатофункціональних катерів, які завдяки своїм технічним характеристикам допоможуть поліцейським забезпечити повноцінно охорону громадського порядку і протидіяти злочинам на воді. Ця робота відбуватиметься у тісній координації з наземними підрозділами патрульної поліції.

«Хочу подякувати кожному українському поліцейському, який в дуже непростих умовах, з ризиком для здоров’я та життя, інколи не менше, аніж наші воїни на фронті, сьогодні захищає мир та спокій України. Ви маєте заслужену довіру українського народу, ви є символом реформ і змін. Велика подяка вам за це», – наголосив Президент України.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв висловив вдячність Президенту України Петру Порошенку та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову за допомогу та підтримку, яка надається українській поліції. Він зазначив, що менше року було прийнято рішення про те, що поліція має бути не тільки в містах, селах, на вулицях дорогах, а й у водних акваторіях країни.

«Сьогодні направляємо на бойове чергування десять катерів. Запевняємо вас, що особовий склад поліції докладе максимум зусиль для того, щоб наші громадяни в кожному місті, містечку та селі бачили, що поліція є, щоб вони покладались тільки на нас. Сподіваюся, що у найближчому майбутньому ми зберемося на такий урочистий захід, де будемо презентувати інші наші надбання», – зазначив глава Нацполіції.

Десять патрульних та багатофункціональних катерів (TUNA 600, TUNA 865 та ВСС 85) вітчизняного виробництва передали до управлінь поліції в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізький, Київській, Миколаївській, Полтавській, Херсонській областях, місті Києві, а також до Управління патрульної поліції в Черкаській області. Основним завданням водних патрулів буде охорона правопорядку на воді та боротьба зі злочинністю у річкових та морських акваторіях.

Також до регіональних підрозділів поліції передані 70 седанів марки «Skoda» та 32 кросовери «Renault Duster». Відтак, автомобілі «Skoda» використовуватимуться для патрулювання населених пунктів України. Водночас кросовери, завдяки їхнім габаритним показникам та підвищеній прохідності, будуть використані для охорони правопорядку як у містах, так і в позаміських умовах, зокрема – пересіченої місцевості.

Департамент комунікації Національної поліції України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ