Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент Зеленський у Кропивницькому зустрівся з представниками сфери освіти

Під час робочої поїздки до Кіровоградської області президент України Володимир Зеленський зустрівся з учасниками другого етапу обласної освітянської конференції "Серпнева-2024".

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Він подякував освітянам за те, що під час війни вони зберігають для дітей можливість здобувати освіту - це один з пріоритетів України.

"Ми дуже вдячні, що, попри всі втрати, які принесла війна, ми не втратили вас, наш освітній простір. Дякую також за те, що ви дуже правильно, по-людськи, патріотично виховуєте наших дітей, наше майбутнє", - сказав Зеленський.

За його словами, державна та місцева влада приділяють багато уваги організації навчання в режимі офлайн. Президент наголосив, що створення безпекової інфраструктури для закладів освіти є одним з найнагальніших питань.

Зеленський доручив, зокрема, міністру освіти і науки Оксену Лісовому знайти рішення для забезпечення укриттями освітніх закладів у регіонах, що не належать до прифронтових і прикордонних. Також потрібно розв’язати питання з потребою в шкільних автобусах, зокрема компенсувати той ресурс, який передали для фронту.

Ще одним актуальним питанням є збільшення кількості кухарів для реалізації реформи шкільного харчування, яке ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ