Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Про іноземців в УПА розповів Олег Стецишин у Львові
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Про іноземців в УПА розповів Олег Стецишин у Львові

9 березня 2017 р. в Книгарні "Є" у Львові відбулася зустріч із журналістом та істориком Олегом Стецишиним. Предметом обговорення була його остання книга "Бандерівський інтернаціонал: грузини, росіяни, євреї"

В зустрічі також взяла участь Олеся Ісаюк — доктор гуманітарних наук, наукова співробітниця ЦДВР та Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького". Модерував Андрій Усач —молодший науковий співробітник Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького", керівник Архіву Центру досліджень визвольного руху.

На зустрічі обговорили широке коло питань, пов'язане з проблематикою участі неукраїнців у діяльності УПА та підпілля ОУН у роки Другої світової війни.

Олег Стецишин, зокрема, розповів про те, що спонукало його зайнятись цією темою і як першочергове бажання написати науково-популярну статтю вилилось врешті у повноцінну книгу. Він же відзначив, що з моменту видання книги у 2015 р. вдалося знайти чимало нових документальних свідчень, в тому числі після спрощення доступу до архівів колишніх радянських спецслужб.

Своєрідним підсумком обговорення стала упевненість в перспективності подальшого дослідження теми участі в УПА та підпіллі ОУН представників інших національностей.

Центр досліджень визвольного руху

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ