Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Прогнозований обсяг місцевих бюджетів Львівської області на 2014 рік – 13,2 млрд грн

Прогнозований обсяг місцевих бюджетів Львівської області на 2014 рік – 13,2 млрд грн, приріст порівно з минулим роком становитиме 13% або 1,5 млрд грн. Про це учора, 15 грудня, під час громадських слухань у Львівській облраді повідомив Директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

При цьому обсяг доходів загального фонду становитиме, за прогнозами, 4 млрд грн (+9%), спеціального фонду – 0,8 млрд грн (+6%), трансферти з державного бюджету – 8,4 млрд грн (+15%).

Прожитковий мінімум має зрости на 8,1%, розмір мінімальної заробітної плат станом на 1 січня – 1 218 грн, 1 липня – 1 250 грн, 1 жовтня – 1 301 грн.

Також прогнозується, що Львівська область отримає приблизно 3,3 млрд грн на виплату соціальних допомог, 412 млн грн. – на житлові субсидії, 15 млн грн – допомога дітям-сиротам та дитячим будинкам сімейного типу.

За словами Демківа, головне завдання на сьогодні, – сформувати збалансовані місцеві бюджети, адже торік було зафіксоване значне їх невиконання. Борги становлять вже понад 10% до плановий надходжень.

Також він зауважив, що «Львівтрансгаз» вирішив змінити місце сплати податків, відтак, з територій Львівщини забирають близько 30 млн грн. ОДА має намір добиватися, щоб зберегти ті нарахування, які були у 2013 році.

Крім цього, керівник фінансового департаменту зазначив, що Львівська область розраховуватиме на залучення державного фінансування по програмах покращення міської інфраструктури, питна вода, енергетика тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ