Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Прокуратура Львівщини забезпечила додаткову сплату податків майже на 4,2 млн грн

Прокурорами Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету 4,2 млн грн несплаченого податку. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що службова особа товариства, основною діяльністю якого є виробництво молочних продуктів, а також імпорт та реалізація м’ясопродукції, уклала ряд договорів з іншими підприємствами. На підставі цих угод отримано від них позики у вигляді поворотних безвідсоткових фінансових допомог на суму понад 23 млн грн, які підлягали поверненню.

Проте вказана фінансова допомога не була повернута та умисно не була відображена у річній податковій звітності товариства, як отриманий дохід.

Таким чином, внаслідок заниження підприємством об’єктів оподаткування не було сплачено податок на прибуток у розмірі майже 4,2 млн грн.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні службовою особою завдані збитки відшкодовані в повному обсязі. Відтак, прокурорами скеровано до суду клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 4 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ