Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Промисловість на Львівщині різко впала

У січні-лютому 2017 року порівняно з січнем-лютим 2016 року виробництво промислової продукції зменшилось на 1,0%. Про це повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

Скоротили обсяги підприємства переробної промисловості на 4,7%, наростили виробництво підприємства добувної промисловості і розроблення кар’єрів на 11,3%, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – на 3,7%.

У переробній промисловості зменшили випуск промислової продукції підприємства машинобудування (на 4,5%), з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 1,8%), з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (на 0,2%).

Збільшення обсягів промислового виробництва відбулося на підприємствах з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (на 37,2%), з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (на 13,3%), з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 4,3%), металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання (на 1,9%), з виготовлення харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 0,4%). 

Нагадаємо, що у січні 2107 року до січня 2016 року промисловість на Львівщині зросла на 4.2%  

Також зауважимо, що така тенденція - різкого падіння промислового виробництва у лютому характерна для всієї України. Зокрема, промислове виробництво в Україні в лютому 2017 року в річному вираженні, порівняно з лютим 2016 року, без урахування коригування на ефект календарних днів, впало на 4,6% після зростання на 5,6% місяцем раніше, повідомив раніше сайт Державної служби статистики України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ