Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській ОДА пояснили, чому промислове виробництво в області різко впало

У коментарі для Гал-інфо директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів пояснив причини того, чому у лютому промислове виробництво у Львівській області різко зменшилось.

"Варто розуміти, що січень та лютий — це такі місяці, коли нема цілісної картини на рік.  Тобто, старі контракти закінчуються, а щодо нових ще йдуть напрацювання. І це, відповідно, впливає на виробництво.

Зниження промисловості дали три галузі, а  саме: хімічна, легка, машинобудування. Щодо хімічної промисловості, то ватро зазначити, що минулого року була дуже велика база. А цього року на 0,2% ми не дотягнули до торішних показників. Справа у тому,  що підприємство “Укрспирту” не вийшло на відповідний рівень діяльності. Але думаю, що за результатами січня-березня по цій галузі все стабілізується.

Що стосується легкої промисловості. Вона базується на давальницькій сировині, а це все зав'язано на відповідні контракти. Контракт на постачання укладається лише тоді, коли є розуміння куди і якому замовнику поїде продукція. З іншого боку, зимовий сезон ще не закінчився, а літній ще не розпочався.  Це такий не визначений період для легкої промисловості, зокрема для пошиття одягу.

Щодо машинобудування, то ми маємо певні зниження.  Саме по виробництву кабельної продукції. Але це знову ж таки питання давальницької сировини. Я розмовляв майже з усіма: і з “Фунджікурою”, і з “Леоні”, і з “ОДВ Електрик” – немає в них ніяких загроз. Це говорить про те, що кількість виготовленої продукції на цих підприємства не зменшиться порівняно з 2016 роком.

Тому я б не став робити якісь висновки щодо падіння. Це лиш сезонні тенденції".

У січні-лютому 2017 року порівняно з січнем-лютим 2016 року виробництво промислової продукції у Львівській області зменшилось на 1,0%. Про це повідомили в ГУ статистики у Львівській області. При цьому у січні 2107 року порівняно із січнем 2016 року промисловість на Львівщині була зросла на 4.2%  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ