Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Пропагандистку Монтян оголосили в розшук та висунули підозру у колабораційній діяльності

Правоохоронці оголосили підозру у колабораційній діяльності пропагандистці, яка підтримує російську агресію. Про це повідомили в кіберполіції.
Тетяна Монтян

Громадянка України, діючий адвокат і блогерка, неодноразово висловлювалася на підтримку країни-агресора, поширювала російську пропаганду та фейки. Підозрюваній може загрожувати до 10 років за ґратами.

Документували протиправну діяльність співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням СБУ та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

44-річна прихильниця «руского міру» від початку повномасштабного вторгнення втікла до рф. Там вона займається блогерською діяльністю, зокрема веде Telegram та YouTube канали, де поширює прокремлівські наративи, фейки і пропаганду. Загальна аудиторія її каналів становить понад пів мільйона користувачів.

За місцем реєстрації фігурантки, в її квартирі у Києві, правоохоронці провели обшук.

Пропагандистці заочно оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність), ч. 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Зловмисницю буде оголошено в міжнародний розшук. Також наразі правоохоронці вживають заходів для накладення арешту на її активи. Слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ