Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Проректор Львівського університету Сергій Різник стане новим суддею КСУ

За кандидатуру Сергія Різника проголосували 276 народних депутатів.
Фото: Пресцентр ЛНУ ім. Івана Франка

23 травня Верховна Рада України проголосувала за кандидатуру Сергія Різника на посаду судді Конституційного Суду України. Про це повідомляє пресслужба Львівського національного університету імені Івана Франка. 

Сергій Різник є доктором юридичних наук, професором кафедри конституційного права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Львівського університету.

Пресслужба Львівського університету поділилась уривком виступу Сергія Різника у Парламенті: 

«Конституцію потрібно сприйняти серцем і розумом, сприйняти, виконувати і захищати як фундаментальний акт первинної влади та консолідації Українського Народу. Це саме те, що робить сьогодні, виконуючи свій конституційний обов’язок, нинішнє покоління українських воїнів, які захищають не лише нашу землю, але й наші національні цінності та цінності усього вільного світу, відображені в Основному Законі. Адже наше завдання не тільки перемогти у війні, а перемогти, зберігши при цьому демократичний лад, повагу до людини, її гідності, прав і свобод. І це спільне завдання нас усіх, якого буде дуже складно досягти без дієвого, справедливого й авторитетного Конституційного Суду».

Додамо, що загалом на посаду судді Конституційного суду України претендували три депутати, серед яких були також професор кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Юрій Барабаш та старший проєктний співробітник Програми підтримки ОБСЄ для України Олександр Водянніков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ