Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Протестувальники дали Садовому час до завтра

1/2
Активісти, які вимагають дострокового припинення повноважень мера озвучили нові вимоги. Результати їх розгляду та звіт протестувальники хочуть почути завтра, об 11:00 біля Ратуші.

Сьогодні, 30 травня, під час брифінгу активістів, що з понеділка розбили наметове містечко та пікетують Ратушу, представник ГО «Розвиток громад» Андрій Дробіт озвучив вимоги до львівських чиновників. Найперше протестувальники хочуть реакції від правоохоронців та чиновників ЛМР щодо ситуації, яка відбулась вчора, 29 травня.

«Ми вимагаємо від міських чиновників та правоохоронних органів негайно провести службове розслідування щодо вчорашньої провокації зі сторони «Муніципальної варти» та особисто Євгена Бойка, що призвела до конфліктної ситуації. Зокрема, на якій підставі чи згідно якого документа мешканців Львова не пустили в міську раду», - зазначив член ГО «Розвиток громади».

Також протестувальники вимагають публічний звіт щодо роботи всіх комунальних підприємств Львівської міської ради та негайного виділення коштів на будівництво житла для учасників українсько-російської війни.

«Друге. Ми вимагаємо публічний звіт по всіх комунальних піпдриємствах міської ради. Особливо, по АТП-1. Надайте інформацію по всіх фінансах і закупівлях за кошти з міського бюджету. Третє. Вимагаємо негайно виділити кошти на добудову будинку для учасників українсько-російської війни», - наголосив активіст.

Крім того, протестувальки хочуть почути відповіді на питання, які хотіли поставити представникам влади на апаратній нараді 29 травня. Зокрема, роз’яснення щодо безкоштовної передачі комунальної землі на вулиці Карпинця та виділення 3 квартир для топ-чиновників міської ради (Сергій Бабак, Ірина Кулинич, Олег Іщук).

Велику частину уваги спікер активістів виділив діяльності ЛКП «Муніципальна варта». На думку, протестувальників ця організація перевищує свої службові повноваження та всупереч закону обмежує доступ громадян до Львівської міської ради. Саме цю організацію, а також директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка активісти звинувачують в вчорашніх провокаціях під стінами та в приміщення мерії. Нагадаємо, 29 травня, протестувальники виламали двері в Ратушу та нібито завдали пошкоджень Бойку, внаслідок чого той отримав травми селезінки.

Сьогодні активісти запевнили, що на провокації більше не поведуться: «Хочемо твердо заявити, що ми засуджуємо насильство і хочемо діяти виключно у правовому полі. Ми зробили висновки - більше не поведемось на провокації міських чиновників та муніципалів».

Наостанок спікер протестувальників розповів про те, як вчора до них завітала дружина мера – Катерина Кіт-Садова.

«Вчора ввечері прийшла дружина, яка знову нас намагалася спровокувати. Взяла із собою дітей. Однак ніхто в суперечку з нею в вступав. Мученицею стати не вдалось. Риторичне питання: для чого було приходити?»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ