Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Процес отримання дозволу на нанесення ударів в глибину росії триває

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 15 липня.
Володимир Зеленський, фото - пресслужба ОПУ

Процес отримання дозволу на нанесення ударів в глибину росії триває, зазначив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 15 липня. Президент пояснив, що всі речі, які стали доступними зараз для України, спочатку були неможливими. 

Зокрема, раніше деякі міжнародні лідери не підтримували удари по території росії зброєю українських розробників. Сьогодні ж це питання вже не обговорюють. Натомість ключовим завданням сьогодні є збереження енергетики. 

“Зараз всі думають як зберегти енергетику, і це правда. Збереження нашої енергетики частково залежить і від того, що ми нанесли потужні удари по генеруючих енергетичних об’єктах російської федерації. І тепер ми можемо говорити з партнерами про те, що ми можемо вирішити питання енергетичної безпеки”, - зокрема зазначив Володимир Зеленський. 

Президент додав, що українці повинні бути сильними та сміливими, аби з нами рахувались та ми могли “вигризати” для України важливе. Володимир Зеленський пояснив, що вздовж кордону українські військові використовували “певну зброю”, що дозволило зупинити наступ російських військ на Харківщині. 

“Визнають всі експерти: наступ росії на Харків провалився. Я б сказав, що був зупинений нашими воїнами і відповідною зброєю”, - додав Володимир Зеленський. 

Через тривалий процес отримання дозволу на використання далекобійної зброї, Україна розпочала створення власних відповідних розробок, які за словами Президента мають успіх. “Є дрони і є вже не тільки дрони”, – відзначив Володимир Зеленський. 

Президент також пояснив, що Україна почала отримувати деякі позитивні сигнали щодо можливості використання “далекобійних речей”.

“Це треба також дотиснути, бо це абсолютно справедливо. Є точка, з якої вилітає ракета або відповідна бомба, guided bomb. І ми розуміємо звідки, і це несправедливо, що ми не можемо туди, звідки це вилетіло, відповісти. Це абсолютно справедлива відповідь, на яку ми маємо право”, - пояснив Президент України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ