Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«ProZorro» допомогло Львівщині зекономити понад 1,5 млрд грн

У 2017 році економія бюджетних коштів від застосування електронної системи закупівель «ProZorro» склала 1 млрд 690 млн грн. Про це 23 січня розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, передає Гал-інфо.

Зокрема, у 2017 році понад 80% розпорядників бюджетних коштів розпочали свою роботу в системі. У цій системі було зосереджено близько 46% усіх закупівель.

«Рішення щодо зобов'язання усіх розпорядників бюджетних коштів та усіх замовників проводити допорогові закупівлі товарів і послуг через електрону систему «ProZorro» було прийняте в 2016 році. Сьогодні ми вже бачимо результати.

Обсяг економії бюджетних коштів склав 1 млрд 690 млн гривень. При цьому, економія  бюджетних коштів в межах допорогових закупівель - понад 142 мільйони. Це ті кошти, які вдалось зекономити у результаті виконання доручення голови Львівської ОДА», - розповів Роман Филипів.

Окрім цього, наприкінці 2017 року департамент прийняв рішення про застосування нової системи моніторингу закупівель. Система буде включати не лише ретроспективний аналіз, але й поточний аналіз кожної закупівлі на кожній із стадій, від оголошення про закупівлю до  аналіз  учасників, які стали переможцями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ