Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Прикордонники заборонили в’їзд в Україну на 3 роки російській артистці

Сьогодні вранці в аеропорту «Бориспіль», під час паспортного контролю пасажирів, які відлітали до Мінська, прикордонники перевірили інформацію про можливе порушення громадянкою РФ Саркисян Крістіною Ельхановною (артистка, що виступає під псевдонімом KristinaSi) законодавства України в частині, що стосується перетину державного кордону України через недіючі пункти пропуску та перебування на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомила Держприкордонслужби України.

Держприкордонслужба встановила, що такі факти дійсно мали місце. У зв’язку з цим, на підставі ст. 2042 КУпАП (порушення порядку в’їзду/виїзду на/з ТОТУ) та ст. 13 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно даної громадянки РФ було складено протокол про адміністративне порушення за ст.204-2 КУпАП та заборонено їй в’їзд в Україну терміном на 3 роки. Громадянка РФ відмовилась від присутності в суді, про що  написала заяву та найближчим рейсом залишить межі України.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян, профспілок, установ та громадських організацій, у разі запрошення на територію України іноземців та осіб без громадянства, уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, ТОТУ АР Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про вимоги законодавства України, яке регламентує порядок відвідування ТОТУ АР Крим і ОРДіЛО можна ознайомитися на сайті Державної прикордонної служби України за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ