Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Приміщення у центрі міста вартістю майже 21 млн грн повернуто громаді Львова

Франківською окружною прокуратурою міста Львова забезпечено реальне виконання рішення суду та повернуто громаді міста нежитлові приміщення.

Як повідомили в пресслужбі Прокуратури Львівщини, встановлено, що фізична особа неправомірно заволоділа нерухомим майном у центральній частині міста Львова.

Мова йде про приміщення загальною площею понад 137 кв м, розташовані в межах історичного ареалу, які взяті під охорону світової спадщини ЮНЕСКО. Оціночна вартість останніх становить близько 21 млн грн.

Відповідачка придбала у власність половину квартир та частину підвальних приміщень багатоквартирного будинку.

Після чого, вона звернулась до одного із проектних товариств Львівщини, щоб об’єднати належні їй нежитлові приміщення загальною площею 28 кв м та інші нежитлові приміщення, які перебували у комунальній власності в єдину новоутворену групу нежитлових приміщень.

На підставі цього висновку, вона звернулась до державного реєстратора, який неправомірно зареєстрував право приватної власності на підвальні приміщення, загальною площею 110 кв м, які нещодавно ще перебували у комунальній власності.

Внаслідок таких дій вона незаконно заволоділа рештою підвальних приміщень у будинку.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування з приватної власності об’єкта нерухомого майна. Суд підтримав позицію прокуратури і позов задоволив в повному обсязі.

На теперішній час зусиллями прокуратури рішення суду реально   виконано – приміщення зареєстроване на користь територіальної громади Львова на праві комунальної власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ