Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Приватбанк відзвітував про рекордний прибуток

За минулий рік Приватбанк збільшив чистий комісійний дохід, тобто прибуток від надання послуг та проведення банківських транзакцій, у півтора раза – до 15,2 млрд гривень.

Такі дані наведено в підтвердженому аудиторською компанією E&Y річному звіті банку, повідомляє прес-служба фінустанови.

"Збільшення кількості активних клієнтів на 10% та зростання обсягів транзакцій як у відділеннях, так і в онлайн-каналах дозволили досягти збільшення чистого комісійного доходу на 49% порівняно з 2017 роком", – зазначено в документі.

Згідно зі звітом, зростання чистих комісійних доходів за умов збільшення порівняно з 2017 роком операційних витрат усього на 14,7% забезпечило банку отримання рекордного за підсумками 2018 року прибутку в розмірі 12,8 млрд гривень.

"Комісії формують значну частину прибутку банку та є важливим фактором стійкості бізнесової моделі: чистий комісійний прибуток банку на 109% покриває адміністративні витрати", – зазначається у звітності.

"При цьому за підсумками 2018 року Приватбанк виявився одним з найкращих серед українських банків за показником перевищення доходів над витратами, що становив 45%", - повідомляє прес-служба.

Нагадуємо, що до націоналізації Коломойському належали 41,6572% акцій Приватбанку, Triantal Investments Ltd - 16,5748% акцій.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "Приватбанку".

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,3 мільярда гривень.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

19 квітня стало відомо про ще одне рішення суду на користь Коломойського у справі Приватбанку.

Суд повністю задовольнив позов підконтрольної Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd щодо процедури примусової конвертації акцій в капітал банку при націоналізації.

20 квітня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку, отриманими до входження держави в капітал.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ