Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

«Пташки Перемоги»: зі Львова на фронт передали 432 дрони

22 січня у межах проєкту «Пташки Перемоги» у Львівському палаці мистецтв відбулася передача 432-ох дронів для бойових бригад Збройних Сил України. Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Безпілотні літальні апарати поїдуть до 20 військових підрозділів.

7 млн грн на закупівлю цих дронів назбирали під час благодійного вечора-аукціону «Різдвяне диво», який відбувся наприкінці минулого року.

Акцію також підтримали студенти Львівського національного університету ім. Івана Франка, Українського католицького університету, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та школярі гімназій «Престиж» і Львівської лінгвістичної гімназії, які організували вертеп і зібрали понад 105 тис. грн.

«Від імені побратимів хочу подякувати кожному, хто долучається до збору і допомоги нашим хлопцям на фронті. Вони нас захищають, а наш священний обов'язок давати їм усе необхідне для швидшої перемоги. Ці дрони врятують не одне життя на фронті», – зазначив ветеран 24-тої окремої механізованої бригади імені короля Данила Петро Бурак.

«Мав за честь долучитися до аукціону, який організували Олександр Тіщенко та Ігор Дулин. До 31 березня організатори ініціативи «Пташки перемоги» планують закупити для наших захисників ще 1000 дронів. Я вдячний всім, хто намагається щодня донатити, організовує збори та підтримує наших воїнів. Лише разом ми переможемо», — сказав заступник голови Львівської ради Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ