Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Путін підміняє поняття, - Геращенко про його "миротворців"

Президент РФ Володимир Путін у традиціях гібридної війни підміняє поняття миротворчих військ. Про це сьогодні, 5 вересня, на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук заявила представниця України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Путін, в кращих традиціях гібридної війни, намагається спотворити ідею українського керівництва щодо миротворців на Донбасі, перевернути все з ніг на голову. Він доручає своєму вірному міністру Лаврова подати резолюцію в Радбез ООН щодо миротворців на лінії зіткнення», - написала Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що «лінія зіткнення» стала такою через російську агресію.

«Для нас це лінія дотику, дотику з тимчасово окупованими мордором територіями, які ми обов'язково повернемо. Це лінія, яка має зникнути назавжди з української землі в день повернення контролю над кордоном. Це не український кордон, тому не може бути й мови про миротворців виключно вздовж лінії дотику. Кремлівські сценарії й спроба підміни понять, спотворення самої ідеї миротворців не пройдуть. Миротворці мають бути введені на всю окуповану росіянами територію, аби моніторити безпекову ситуацію і демілітаризацію, їх мандат має закінчуватися на україно-російському кордоні. А це Ізварино й інші пункти перетину державного українського кордону, а не Станиця Луганська чи Мар'їнка, як того дуже хочеться кремлівському вождю», - заявила Ірина Геращенко.

Додамо, що сьогодні, 5 вересня, Путін заявив, що доручає міністру закордонних справ РФ Лаврову внести до Радбезу ООН резолюцію щодо миротворців на Донбасі. Однак він заявив, що миротворці мають бути присутні лише на лінії розмежування сторін за згодою прокремлівських терористів з ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ