Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

путін погодився продовжити зерновий коридор

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що погодилися з російським президентом володимиром путіним щодо продовження "зернової угоди", що дозволяє експорт української агропродукції з одеських портів Чорним морем.
Фото: landlord.ua

Про це пише УНН з посиланням на Anadolu.

Ердоган сказав журналістам у п'ятницю, що він говорив зі своїм російським колегою про угоду, пише AFP.

"Ми готуємося прийняти пана путіна в Туреччині в серпні. Ми погоджуємося з продовженням Чорноморського зернового коридору", - сказав Ердоган, слова якого наводить Anadolu.

При цьому Reuters вказує, що Ердоган сказав, що угода, як є сподівання, буде продовжена з поточного 17 липня в результаті зусиль Організації Об'єднаних Націй і Туреччини.

Так, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш цього тижня надіслав путіну лист щодо продовження угоди. Він підтримує усунення "перешкод" для експорту добрив росією – ще один елемент, на який скаржилася москва, що нібито не дотримується.

Ердоган зазначив, що сподівається, "що цим листом ми забезпечимо продовження зернового коридору нашими спільними зусиллями та зусиллями росії", вказало AFP.

Європейська комісія допомагає ООН та Туреччині спробувати продовжити угоду, яка дозволяє експорт українського зерна Чорним морем, і відкрита для "вивчення всіх рішень".

Так, повідомлялося, що ЄС розглядає можливість підключення дочірньої компанії "россільгоспбанку" ("россельхозбанка") до міжнародної платіжної мережі SWIFT для здійснення операцій із зерном та добривами.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у листі до президента рф володимира путіна у вівторок запропонував москві дозволити продовження угоди на кілька місяців, щоб дати ЄС час підключити дочірню компанію "россільгоспбанку" до SWIFT, два з цих джерел, знайомих з обговореннями, повідомили Reuters.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ