Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пинзеник: ВРУ не може встановлювати різні умови оподаткування для суб'єктів підприємництва

Верховна Рада України не може встановлювати різні умови оподаткування для суб'єктів підприємництва. Про це заявив народний депутат від "УДАРу" Віктор Пинзеник під час обговорення в сесійній залі проекту закону "Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо підтримки літакобудівної галузі). Про це повідомили в УДАРі.

"Як можна одному суб'єкту дозволяти не платити ПДВ, а другому платити?", - спитав народний депутат. За словами Віктора Пинзеника, в такому випадку ні про які інвестиційні умови не можна говорити. Депутат наголосив, що за існуючою технологію стягування ПДВ, це створює переваги для імпортних товарів.

"Всі суб'єктів рівні перед законом. Не може бути різних умов оподаткування. Не можна, щоб хтось купував з податком, а хтось - без податку", - наголосив Віктор Пинзеник.

Проект закону передбачає надати суб’єктам літакобудування, що підпадають під дію норм статті 2 Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості”, податкові пільги для налагодження повномасштабного серійного виробництва сучасних вітчизняних літаків та покращення фінансового стану з урахуванням середнього терміну розробки, підготовки та оснащення серійного виробництва нових літаків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ