Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: QR-код або меморіальна таблиця: як вшановувати історичні постаті
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

QR-код або меморіальна таблиця: як вшановувати історичні постаті

Депутати з комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради рекомендують не завішувати навчальні заклади меморіальними знаками, а встановити QR-код з інформацією про видатних осіб.
Фото ЛОР

Сьогодні відбулось засідання постійної комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міськради, де зокрема розглянули питання щодо встановлення меморіальної таблиці Степанові Бандері на фасаді Львівської академічної гімназії за адресою вул. Степана Бандери, 14. Комісія прийняла рішення не встановлювати пам’ятний знак, адже вважає, що завішувати фасади будівель меморіальними знаками це не зовсім правильний шлях вшанування видатних осіб.

“Зовсім нелогічно на вулиці Бандери, неподалік від пам’ятника тому ж таки Бандері ставити ще й пам’ятну таблицю” - повідомляє член комісії, депутат від фракції “Європейська солідарність” Петро Адамик.

Що стосується ініціаторів встановлення знаку, то вони керуються тим, що саме у підвалі цієї гімназії Степан Бандера винаймав підсобне приміщення, коли навчався у Львівській Політехніці. Заступниця голови комісії, депутатка від партії “Самопоміч” Юлія Хомчин, пропонує систематизувати всю інформацію та встановити QR-коди з фактами та історією про видатних осіб.

Наразі депутати вирішили утриматись від прийняття рішення на користь встановлення знаку та перенесли розгляд цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ