Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Стрию започаткували «Бандерівські читання»

Перші «Бандерівські читання» відбулися 3 січня у Стрию, на Львівщині. Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Учасниками заходу стали голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета, Стрийський міський голова Олег Канівець, голова Організації українських націоналістів (бандерівської) Олег Медуниця, голова наглядової ради Благодійного фонду «Рідня» Петро Маковський, автори досліджень про Степана Бандеру Зеновія Ханас та Микола Посівнич.

Святослав Шеремета розповів про актуальність відновлення та збереження національної пам'яті, завершення декомунізації та деколонізації. Про теперішню боротьбу українців проти російського агресора розповів експерт і полковник у відставці Петро Черник.

Пластунка Зеновія Ханас презентувала книгу про дитячі та юнацькі роки Степана Бандери «Чотири ватри», а історик Микола Посівнич презентував книгу «Степан Бандера. Провідник української ідеї», в якій опубліковані невідомі раніше матеріали про життєвий шлях провідника українських повстанців.

Доповнив «Бандерівські читання» виступ вертепу «Миколаївська Маланка». З огляду на інтерес, у планах організаторів зробити такі зустрічі традиційними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ