Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рада музеїв Німеччини оголосила бойкот російським музейникам

Нова рада ICOM Німеччини одноголосно вирішила забойкотувати ICOM Russia.
Фото - ICOM-Deutschland

Таке рішення опублікували на сайті організації 13 лютого.

Німецький національний комітет закликає відсторонити представників Росії від усіх міжнародних організацій і більше не допускати російських делегацій або членів на заходи. А також виключити ICOM Russia зі світової асоціації.

"Систематичне пограбування українських музеїв, яке, згідно з наявною інформацією, підтримується російськими музейниками та є прикладом порушення етичних норм, більше не повинно залишатися поза увагою. Репортажі та світлини з українських музеїв говорять зрозумілою мовою", — йдеться у повідомленні на сайті німецького ICOM.

Представники Німеччини заявили, що відтепер не братимуть участь у заходах, на яких будуть присутні представники ICOM Росії або російські музейники. 

"Ми займаємо чітку позицію та діємо у злагоді з переважною більшістю держав, асоціацій, компаній та організацій у всьому світі. Зрештою, музеї також є політичними акторами і повинні позиціонувати себе. Більше не можна погоджуватися з тим, що у зоні музею робиться вигляд, ніби війни не було, нібито ICOM Russia може діяти так, наче нічого не сталося", — заявила рада директорів ICOM Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ