Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реконструкція вул.Бандери, або Знову щось пішло не так

Сьогодні, 1 листопада, постійна депутатська комісія з питань фінансів та планування бюджету Львівської міської ради розглянула публічне звернення щодо реконструкції вулиці С. Бандери та її недоступності для осіб з інвалідністю.

У зверненні до членів комісії Ігор Дякович нагадав, що реконструкція вулиці С. Бандери коштувала понад 220 млн. 

“Там є все. І майже 100 світлофорів, кнопки для пішоходів, датчики для переваги руху громадського транспорту, велодоріжки. Здавалося б, що от все для людей”,- зазначив Ігор Дякович.

Однак, він зауважив, що паркомісце для людей з інвалідністю не відрізняється від інших паркомісць на цій вулиці, - "Лише знаком". Відповідно, якщо водію необхідно вийти з авто і пересісти на колісне крісло, то це потрібно зробити на проїжджій частині. Що порушує ДБН на облаштування паркомісць для осіб з інвалідність, які повинні бути ширшими за звичайні.

У зв'язку з цим, голова комісії Наталія Шелестак заявила, що це неподобство потрібно виправити. 

Однак, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забирало зазначив зокрема, що це проєкт 2018 року, і всі процедури та виконання робіт були в межах норм, які були на той період часу. За його словами є декілька варіантів, як вирішити цю ситуацію.

“Наприклад, варіант облаштувати пониження в сторону хідника таким чином, щоб фактично це місце розширилося. Також, відповідно є варіант облаштувати платформи, які нададуть можливість з паркомісця безбар'єрно  дістатись до хідника”- заявив Олег Забирало.

Члени комісії підтримали звернення Ігоря Дяковича, та дали вказівку керівнику департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олегові Забарилу знайти вирішення цього питання, та доповісти їм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ