Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Рекорд у Львові: створили найбільший БПЛА з капкейків

Щоби викласти безпілотник з розмахом крил у 5 метрів знадобилося близько 800 синьо-жовтих кексів
фото Львівської облради

Благодійний захід та встановлення рекорду України зі створення найбільшого безпілотного літального апарату з капкейків відбувся у львівському Сквері Гідності.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Щоби викласти безпілотник з розмахом крил у 5 метрів знадобилося близько 800 синьо-жовтих кексів. Організували захід львівські волонтерки Ольга Тесляк і Анна Крисюк. Допомогли розкласти крила 137 дітей, які взяли участь у встановленні рекорду.

“Сьогодні ми фіксуємо новий рекорд України. Найбільший БПЛА з капкейків, викладений дітьми із нагоди Дня захисту дітей. Ці капкейки можна купити, а також задонатити, перейшовши за QR-кодом. Це новий проєкт зі збору коштів на БПЛА, що виконують важливу місію на передовій”, – зазначила Анна Крисюк.

Диплом про встановлення рекорду України кондитерці і волонтерці Ользі Тесляк вручив в.о.голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

“Це не лише моя заслуга, це заслуга всіх нас: моїх друзів, знайомих, рідних. Без цієї великої підтримки, без тої кількості донатів, які мені скидають люди, я б не змогла купити дрони, оптику та інші речі для Збройних Сил України. Дякую усім дотичним і небайдужим”, – зазначила Ольга Тесляк.

Мета організаторів – придбати безпілотник для Головного управління розвідки, який, залежно від якісних характеристик, коштує від 70 до 360 тисяч гривень.

“Дякую всім причетним до організації і проведення свята. Радий був з маленькими і дорослими львівʼянами долучитися до такої цікавої гри і способу допомогти війську. Адже разом роблячи щось добре для підтримки війська, ми виховуємо у дітях справжніх небайдужих українців і патріотів. До того ж, попри все, на зло ворогам, наші діти мусять мати дитинство, а в ньому вірних друзів, веселий сміх і велику гру”, – сказав Юрій Холод.

З нагоди заходу у сквері відбувся благодійний ярмарок та концерт за участі дитячих й дорослих колективів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ