Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рентабельність ПриватБанку залишається високою та буде зростати – Moody's

Рентабельність ПриватБанку залишиться високою та зростатиме протягом наступного року за рахунок високого комісійного доходу та збільшення чистого процентного доходу. Про це йдеться в оновленому кредитному аналізі банку, опублікованому міжнародним рейтинговим агентством Moody's.

Як наголошується в документі, за перше півріччя 2019 року ПриватБанк повідомив про рекордний чистий прибуток у розмірі 18,3 млрд грн та, ймовірно, збереже тенденцію до поліпшення прибутку до кінця року.

Також експерти Moody's прогнозують протягом найближчого року збереження високого рівня ліквідності ПриватБанку, в якого високоліквідні активи становлять близько 70% сукупних активів. На думку експертів Moody's, будь-який потенційний відтік депозитів буде керованим для ПриватБанку, тому що його буфер ліквідності повністю покриває всі депозити фізичних осіб і корпоративні депозити до запитання. ПриватБанк дотримується нових вимог до ліквідності для SIFI (набувають чинності з 2020 року) і його коефіцієнти ліквідності значно вищі за мінімум.

Норматив достатності сукупного капіталу банку станом на 1 червня 2019 року становив 15,9%. Визнаний системно значущим фінансовим інститутом (SIFI), ПриватБанк буде відповідати новим вимогам до капіталу через його високий запас регулятивного капіталу та сильні внутрішні джерела генерації капіталу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ