Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Репертуар Органного залу на травень

У травні у Львівському органному залі заплановано 45 подій, серед яких концерти закордонних виконавців, симфонічні проєкти, виступи відомих колективів і знаних солістів. Про це повідомляє ЛМР.

Відкриває місяць серія великодніх концертів, яка триватиме з 2 по 8 травня включно і завершиться виконанням ораторії Георга Фрідріха Генделя «Юда Маккавей».

У травні виступатимуть одразу кілька запрошених музикантів. 5 і 6 травня сольні концерти дасть Ольга Чундак з Ужгорода. 6 травня єдиний концерт на підтримку України дасть німецький органіст-віртуоз Міхаель Феттер (концерт відбувається за сприяння Ökumenischer Domladen Bautzen e.V.). 15 травня органіст з Бельгії Пітер Ван де Велде та українська співачка Анастасія Старосельська виконають проникливі твори з вокальних циклів Малера, солоспіви Барвінського, арії Ваґнера, Дюруфле та Бенуа. 28 та 29 травня звучатиме «Віртуозна органна музика» від органіста з Берліна Якобуса Ґладзіви.

11 травня відбудеться «Вечір українського романсу» – подія до 180-річчя Львівської національної музичної академії та 80-річчя кафедри академічного співу. Виступатимуть студентський симфонічний оркестр академії та солісти-студенти.

12 травня на «Симфонічному вечорі в Органному залі» у виконанні Луганського філармонійного оркестру під керівництвом Любомира Ліщука та солістів звучатиме нетривіальна класика. Родзинкою програми стануть твори написані для інструментів, котрі не так часто звучать з авансцени: Концерт для труби Йоганна Гуммеля та Концерт для туби Ральфа Вільямса. Завершить концерт маніфестація українського народного мелосу – твір «Становлення» сучасного композитора Золтана Алмаші, написаний на теми купальських пісень.

19 травня Органний запрошує на симфонічну програму з двох віртуозних скрипкових концертів Іштвана Мартона та Олександра Шмикова, що вперше звучатимуть у Львові. Твори українських композиторів презентуватимуть знаний львівський скрипаль Ігор Муравйов та Луганський симфонічний оркестр під диригуванням Івана Остаповича.

22 травня «Хоровий вечір» подарує слухачам Органного Заслужена академічна капела «Трембіта» та диригентка Лілія Гринь. Легендарний колектив дасть особливий концерт, основою якого стане потужна кантата «Червона калина» Лесі Дичко.

23 травня на нову ексклюзивну програму запрошує Львівський муніципальний хор «Гомін» під диригуванням Вадима Яценка – «Цей хор, цей хор мені щоночі сниться». Ви почуєте оригінальні прочитання хітів Володимира Івасюка та Анатолія Горчинського, пісні, що запамʼяталися слухачам у виконанні Квітки Цісик та Назарія Яремчука.

26 травня звучатиме «Блискуча класика» у виконанні Луганського симфонічного оркестру та солісток під диригуванням Івана Остаповича.

Особлива програма для активних діток, які хочуть познайомитися із класикою, – «Граємо. Інтерактивна дитяча подія», цього місяця відбудеться 13 травня о 14:00. Органістки Світлана Позднишева, Ольга Стрілецька та ведуча Вікторія Антошевська оновили програму, тож на малечу чекають нові цікаві активності.

18 травня відбудеться черговий «Джуніор концерт», ініціатива Львівського органного залу у співпраці з музичними школами Львова та Управлінням культури Львівської міської ради. Цього разу на сцені Органного виступатимуть вихованці львівських музичних шкіл, Жовківської дитячої школи мистецтв, хор учнів старших класів “Gloria”.

Для тих, хто хоче дізнатися про Органний зал більше, запрошують на Екскурсію органним залом, яка відбудеться 11 травня о 14:00.

3 травня о 17:30 відбудеться відкриття виставки художника Гліба Рахманіна «Різне» у Галереї органного залу.

4 травня о 14:00 Органний запрошує на Академічно-неформальну розмову про класичну музику. Разом із музикознавицею Людмилою Бурдою та культурним менеджером, керівником Львівського органного залу Тарасом Демком будемо говорити про те, як слухати класичну музику і як її розуміти.

Також протягом всього травня в Органному залі звучатимуть улюблені органні програми від  солістів Світлани Позднишевої, Олени Мацелюх, Віталія Дворового, Марка Новаковича, Ольги Стрілецької. Не обійдеться без циклу “Пори року” Вівальді у виконанні скрипки та органа і хору та органа.

Квитки на концерти можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу (вул. С. Бандери, 8).

Докладніше про всі події – на сторінках у Facebook та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ