Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Реставрацію іконостаса церкви св. Юра в Дрогобичі завершать цьогоріч

Над відновленням пам’ятки працює близько 25 спеціалістів, роботи тривають вже третій рік.

Фото: ЛОВА

Реставрують іконостас фахівці Національного науково-дослідного реставраційного центру України, зокрема відділ реставрації творів олійного та темперного живопису, меблів, поліхромної скульптури та декоративного рельєфу, кажуть у департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної військової адміністрації.

«Після того, як у церкві були відреставровані всі стінописи, постало питання відновлення іконостасів. Оскільки з Національним центром музей співпрацює понад 40 років, то і цього разу ми звернулися до них. Роботи розпочалися у 2020 році. І навіть попри пандемію, а тепер ще й початок повномасштабної війни, відновлення іконостаса практично не припиняли», — розповідає директорка музею «Дрогобиччина» Алла Гладун. 

Наразі майже завершеною є реставрація ікон праздничкового та апостольського рядів. Закінчується процес відновлення обрамлення. Активно триває робота над іконами пророчого ряду. 

Фото: ЛОВА

Закінчити відновлення іконостасу науковці планують влітку, далі — розпочнуть роботи з монтажу. 

Нагадаємо, церква святого Юра в Дрогобичі є об’єктом світової спадщини ЮНЕСКО. Її іконостас датується XVII ст. Зараз храмом опікується Музей «Дрогобиччина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ