Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реставрацію Вірменського собору перевіряють

У Львівській міські раді створено комісію, яка перевіряє виконання підрядною організацією «Верховина» реставраційно-ремонтних робіт Вірменського собору та використання бюджетних коштів. Комісія перевіряє підготовку та проведення тендерних процедур реставраційно-ремонтних робіт, укладених угод між замовником та підрядною організацією, якість виконання робіт та використання коштів.
За інформацією управління охорони історичного середовища, компанія неналежно виконала роботи, що були передбачені проектною документацією, частково виконала роботи, не передбачені у проектній документації. Зокрема, реставрація огорожі від вул. Вірменської розпочалася в листопаді з суттєвим порушенням технологічного процесу. Роботи були зупинені управлінням.
Роботи з укріплення фундаментів огорожі проведено самочинно, без погодження з проектною організацією та замовником робіт. Загальна площа дахів, на яких замінено існуюче покриття на мідне, становить 140 м кв, тоді як згідно актів приймання виконаних робіт площа заміненої покрівлі становить 214,4м кв. Роботи в місці з'єднання заміненої покрівлі каплиці та карнизу огорожі виконані неякісно. Демонтоване металеве покриття дахів не передане власнику, згідно з актом, і відсутнє на об'єкті. Освітлення подвір'я виконано без проекту, за власною ініціативою виконавців.
До 25 березня всі результати перевірки подадуть на розгляд міського голови.
«На жаль, підрядник – ТзОВ «Верховина» не мало достатньої фаховості, щоб виконувати роботи у Вірменській церкві. Підприємство навіть не мало відповідної ліцензії на проведення реставраційних робіт. З цього приводу проти них порушена кримінальна справа. До реставраційних робіт у Вірменській церкві ми намагаємося залучити і інші держави. Зараз співпрацюємо з Польщею, яка дає гроші для відновлення стінопису. У цьому році співпраця буде продовжена. Роботи виконують якісно, тут працюють фахівці з обох країн. І ми задоволені, і у польської сторони зауважень нема», - говорить начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.
Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ