Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Режисер серіалу “Чорнобиль” відвідав Україну

На минулих вихідних у Києві побував Юган Ренк, режисер серіалу «Чорнобиль» компанії НВО. Він також скористався нагодою і відвідав зону відчуження - міста Чорнобиль та Прип’ять.
Юган Ренк та оператор ЧАЕС Олексій Бреус, фото: olga miklashevska

Завдяки роботі шведського режисера весь світ у моторошних деталях дізнався про трагічні події квітня 1986 року, та в Чорнобилі він побував вперше - більшість сцен культового серіалу знімали в Естонії.

На запитання “Чому не в Україні, адже тут сцени мали б більшу автентичність?”, Юган Ренк відповів просто: 40-відсоткові кешрібейти. І додав, що якщо б на той момент Україна могла запропонувати таку ж альтернативу, зйомки без сумніву відбувались би у нас.

Після ухвалення у вересні 2019 року відповідного закону, Україна врешті решт може запропонувати іноземним кіновиробникам кешрібейт до 30% від вартості виробництва фільму.

Зараз в Києві та околицях відбуваються зйомки фільму «Останній найманець» з Жан-Клодом Ван Даммом для компанії Neflix. Цей проект стане пілотним для новоствореної системи кешрібейтів, і його успіх дозволить надалі залучати ще більше міжнародних кіновиробників та знімати в Україні ще більше зарубіжних фільмів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ