Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Режисерку фільму ʺЦіна правдиʺ нагороджено орденом княгині Ольги

Як повідомили у прес-службі Держкіно України, режисерку фільму ʺЦіна правдиʺ Аґнєшку Голланд нагороджено орденом княгині Ольги
Аґнєшка Голланд

Президент України Володимир Зеленський відзначив орденом княгині Ольги III ступеня режисерку фільму Ціна правди Аґнєшку Голланд ʺза вагомий внесок у вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932-1933 років в Україні, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодоморʺ.

Аґнєшка Голланд – польська режисерка, Голова європейської кіноакадемії, лауреатка ʺЗолотого глобусуʺ, двократна номінантка на премію ʺОскарʺ за стрічки ʺЄвропа, Європаʺ (1991) та ʺУ темрявіʺ (2011).

28 листопада на широкі екрани виходить створений за підтримки Держкіно історичний трилер Аґнєшки Голланд ʺЦіна правдиʺ, що розповідає історію британського журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу, та на власні очі побачив злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні.

У листопаді 2008 року колишній Президент України Віктор Ющенко посмертно вшанував журналіста Ґарета Джонса орденом ʺЗа заслугиʺ ІІІ ступеня за вагомий особистий внесок у донесенні до світової спільноти правди про геноцид українського народу під час Голодомору 1932–1933 років. Нагороду було вручено племінниці журналіста Марґарет Коллі, церемонія вшанування пам’яті відбулася в Центральній залі Вестмінстерського палацу.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Києві презентували книгу "Ґарет Джонс. Ціна правди".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ