Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

РФ перекидає війська на Запоріжжя - британська розвідка

Росія, найімовірніше, передислокувала підрозділи повітряно-десантних військ у район Оріхова на Запоріжжі, послабивши оборонні позиції вздовж окупованого лівого берега Дніпра у Херсонській області.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

"Росія, ймовірно, передислокувала підрозділи ПДВ з Херсонської області на спірний напрямок Оріхів Запорізької області, де 58-ма загальновійськова армія (ЗВА) веде бойові дії проти українських атак із 4 червня 2023 року", — йдеться у повідомленні.

При цьому командир 58 ЗВА був звільнений ще 11 липня 2023 року, ймовірно, частково через те, що він наполягав на відведенні частини його сил. Як зауважують у міністерстві, звіти свідчать про те, що 70-й і 71-й мотострілецькі полки зіткнулися з особливо інтенсивним виснаженням і важкими боями на передовій.

"Є реалістична ймовірність того, що прибуття ПДВ нарешті дозволить вивести частини цих полків на відпочинок і відновлення", — зазначає британська розвідка.

Однак передислокація, швидше за все, зробить оборону Росії в районі східного берега Дніпра слабшою на тлі того, як її дедалі більше турбують нальоти українських десантних сил, вважають у Міноборони королівства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ