Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

рф видали чергову заяву-погрозу щодо зернової угоди

У міноборони рф зробили чергову заяву-погрозу, що вважатиме кораблі, що йдуть до українських портів у Чорному морі, перевізниками військових вантажів.

Про це інформує УНН із посиланням на росЗМІ.

"З півночі 20 липня всі судна в акваторії Чорного моря, які прямують до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення", йдеться у повідомленні російського міноборони рф.

Водночас міноборони рф оголосило тимчасово небезпечними для судноплавства низку районів у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря та додало, що країни прапорів, під якими йдуть судна, будуть вважатися "залученими до українського конфлікту на боці Києва".

Речник кремля дмитро пєсков 17 липня заявив про "фактичне припинення" дії "зернової угоди", посилаючись на нібито невиконання частини домовленостей щодо росії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у той же день, що, попри російську заяву стосовно зернового коридору, вважає, що президент росії володимир путін хоче продовження угоди.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в ООН, Туреччини та України достатньо ресурсів, аби забезпечити функціонування "зернової угоди" за умови наявності політичної волі.

Україна розглядає новий маршрут для експорту продовольства в рамках "зернової ініціативи" через територіальні води Румунії та Болгарії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ