Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Рівень захворюваності на грип і ГРВІ в Україні знизився на 26,3%

Інтенсивність епідемічного процесу в Україні на низькому рівні: інтенсивний показник нижче епідемічного рівня на 26,2%. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.
Фото з owoman.com.ua

Так, інтенсивний показник захворюваності нижче епідемічного рівня на 26,2%, спостерігається зниження темпу приросту захворюваності населення країни на 4,5%.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Київській, найменший – у Тернопільській областях. На звітному тижні темп приросту хворих серед дорослих зменшився на 19%, а серед дітей до 17 років збільшився на 7%. Перевищений епідемічний поріг зафіксовано тільки у Волинській області, перевищення на 22,2%.

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 181 729 осіб, з них 62,4% – діти віком до 17 років. Госпіталізовано 6 114 осіб – 3,4% від захворілих. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 4,5% менший за попередній.

Протягом звітного тижня РНК вірусів грипу визначено в 11 областях (Волинській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кировоградській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській). У цьому епідсезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний, що визначений у 78,7%.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ