Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Робота Радехівської райради заблокована

25 січня 2016 року депутати Радехівської районної ради звернулися до прокурора Львівської області та начальника Головного управління Національної поліції із заявою про злочин, до якого начебто причетні нещодавно звільнені голова та заступник голови районної ради, які блокують діяльність представницького органу влади району. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Депутати також скерували звернення до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, в якому закликають забезпечити дотримання законодавства та сприяти врегулюванню ситуації в Радехівській районній раді.  

Як зазначають депутати, 8 грудня 2016 року на черговій сесії Радехівської районної ради Львівської області відбулася зміна керівництва ради: було достроково припинено повноваження голови Марії Климочко за її особистою заявою та обрано новим головою ради депутата від ВО «Свобода» Василя Харчука. Також на сесії уже під головуванням новообраного голови було достроково припинено повноваження заступника голови районної ради Василя Кутенського.

Однак, як зазначають депутати, відтоді Марія Климочко та Василь Кутенський чинять перешкоди виконанню обов'язків новообраного голови Василя Харчука та діяльності ради загалом. Зокрема, Марія Климочко передала гербову печатку не новообраному голові ради, а колишньому своєму заступникові Василеві Кутенському. Водночас Кутенський, який головував на сесії під час обрання нового голови, не підписує відповідне рішення сесії й фактично керує радою, підписуючи та завіряючи печаткою документи.

Як зазначають депутати, неодноразові звернення до правоохоронних  органів залишаються без  жодного реагування.

«Дії Марії Климочко та Василя Кутенського, якими вони чинять перешкоди виконанню посадових обов’язків законно обраного голови районної ради,  містять ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, зокрема, статтею 353 (самовільне присвоєння владних повноважень), статтею 356 (самоправство), статтею 357 (заволодіння печаткою шляхом зловживання службовим становищем)», - йдеться в заяві.

Депутати закликають правоохоронні органи внести викладені факти до Єдиного реєстру досудових розслідувань та провести належне розслідування справи. Вони також вимагають від голови Львівської облдержадміністрації забезпечити дотримання законодавства та сприяти врегулюванню ситуації в Радехівській районній раді.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ