Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роботодавцям компенсуватимуть витрати на заробітну плату переселенців

Відповідний документ набув чинності 25 вересня. У ньому передбачено надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштованих безробітних переселенців, а також витрат на їх перепідготовку чи підвищення кваліфікації. Повідомила прес-служба відділу комунікації з громадськістю та ЗМІ Державної служби зайнятості.

"Служба зайнятості компенсуватиме роботодавцю витрати на оплату праці безробітного переселенця, направленого з центру зайнятості, якщо  роботодавець забезпечить роботою працівника протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у два рази. Тобто, роботодавець має забезпечити зайнятість таких осіб протягом удвічі більшого періоду, ніж виплата компенсації (наприклад, строковий договір укладено на 6 місяців, компенсація виплачується 3 місяці).

Варто зазначити, що відшкодування відбувається за умови оплати праці не вище середнього рівня заробітної плати, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць. Компенсуються витрати не більше 6 місяців, але якщо йдеться про переселенців з числа категорій громадян, які мають додаткові гарантії зайнятості (особи, які мають дітей до 6 років або виховують без подружжя дітей до 14 років чи дітей-інвалідів), термін відшкодування може збільшитись на період до 12 місяців. Тривалість компенсації визначається рішенням регіональних координаційних комітетів сприяння зайнятості за погодженням з відповідними підрозділами державної служби зайнятості областей або м. Києва.

Крім того, роботодавцю, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа ВПО строком понад 12 місяців, компенсуються витрати на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб. Сума компенсації встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Зазначеною постановою також передбачається компенсація витрат зареєстрованим безробітним з числа внутрішньо переміщених осіб на переїзд до місця працевлаштування та проходження медичного огляду, якщо це необхідно для працевлаштування.

Фінансування цих заходів здійснюватиметься коштами Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів України (у разі працевлаштування безробітного інваліда). У разі звільнення такого працівника за ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення встановленого терміну збереження гарантій зайнятості, роботодавець має повернути суму виплачених коштів у повному обсязі", - зазначається у повідомоленні. 

          

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ