Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рочин» - «Агробізнес»: свято футболу без голів

Справжнє свято футболу відбулося у Червонограді на стадіоні «Шахтар». В рамках 12 туру чемпіонату України серед аматорських команд соснівський «Рочин» приймав лідера чемпіонату групи 1 волочиський «Агробізнес».

Господарі поля хоч і переграли суперника за створеними гольовими моментами, однак у підсумку команди, як і у матчі першого кола, розписали безгольову нічию 0:0. Такий результат, мабуть, таки більш засмутив вболівальників «Рочина», оскільки саме команда з Соснівки була ближчою до перемоги.

У неділю, 9 квітня, у Червонограді та по усіх околицях міста усі дороги вели на стадіон «Шахтар». Саме там після тривалої кількарічної перерви вболівальник повернувся на стадіон. Глядачі заповнили стадіон більше, ніж на три чверті, а відтак обом командам було для кого демонструвати свою майстерність.

Стан газону і відкриття футбольного сезону у Червонограді також приємно вразило. Неозброєним оком було помітно, що до цього матчу організатори постаралися. Зрештою, цього навіть не приховували представники «Агробізнесу» уже безпосередньо після завершення матчу.

Головний тренер соснівського «Рочина» Володимир Підкіпняк перед цим поєдинком зіштовхнувся з кадровими проблемами. Через дискваліфікацію у цьому матчі не змогли зіграти Микола Богданов та Назар Цюпка, а по ходу першого тайму рецидив травми отримав Віталій Ільїн, якого замінив Роман Васюта.

Старт поєдинку краще провели гості. Гравці «Агробізнеса» з усіх сил намагалися забити швидкий гол, натомість гравцям «Рочина» доводилося відбивати атаки суперника та по-справжньому «прокидатися». Врешті-решт «Рочин» переламав хід поєдинку у першому таймі і усім довів, хто справжній господар поєдинку.

Хороші нагоди підняти з місць своїх вболівальників мали Андрій Дева та Олексій Найдишак. В обох епізодах вище усіляких похвал грав воротар «Агробізнеса» Сергій Чиж. Особливо у першому таймі запам’яталися два його сейви після ударів Деви. В одному з епізодів Андрій, як і усі інші вболівальники, бачили м’яч уже у воротах. Сказати, що не пощастило – не сказати нічого.

«Агробізнес» також сміло атакував у першому таймі, однак по-справжньому гострих моментів біля воріт Анатолія Коваленка створити їм не вдавалося. Найчастіше гості отримували право на штрафні та кутові, однак дивідендів з цього не було багато.

У другому таймі малюнок гри у виконанні обох команд не змінився. Команди продовжували боротися за центр поля, вели багато позиційної та силової боротьби, а відтак не можна сказати, що м’яч вперто не залітав у ворота як і однієї, так і іншої команди.

У другому таймі гравцям «Агробізнеса» вдалося створити дві «пожежі» біля воріт Коваленка, проте не більше того. Моменти у гравців «Рочина» були якіснішими та не безпечнішими.

Найреальніший шанс вивести «Рочин» вперед втратив Андрій Дева. Під його удар з вбивчої дистанції постелився захисник, чим ліквідував небезпеку. Ще один момент вартий уваги створив Кохман. Після прострілу Андрія на останніх хвилинах ніхто не зумів замкнути дальню штангу.

Найбільше активізувалися місцеві вболівальники уже в компенсований арбітром час, коли Олег Домальчук заробив право на кутовий. Втім, домашню заготовку гравцям «Рочина» розіграти не вдалося.

Безгольова нічия, зважаючи на перебіг подій поєдинку, повинна більше задовольнити гравців «Агробізнеса». В турнірній таблиці команда Андрія Донця зберегла від «Рочина» триочкову дистанцію.

Чемпіонат України серед аматорів. 12 тур

Червоноград, стадіон «Шахтар», 2300 глядачів

«Рочин»: Коваленко, Домальчук, Ільїн (Васюта, 10), Портянко, Іванишин, Українець (Мацюра, 73), Найдишак, Яструб (Семиряк, 78), Божик (Болкіт, 55), Дева, Кохман

«Агробізнес»: Чиж, Слотюк, Шум, Атласюк, Дубчак, Юхимович (Думанюк, 66, Кухарук, Груша, Пліс (Малащук, 86), Юрчак (Гагун, 60), Темнюк 

Попередження: Портянко, 21

Арбітр: В. Молотокас (Мукачево)

Асистенти арбітра: О. Мімнонов (Тернопіль), В. Федунець (Тернопіль)

Четвертий арбітр: А. Баран (Львівська обл.)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ