Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роль опалубки перекриттів в будівництві

Опалубка перекриттів грає одну із основних ролей в будівництві. Вона фактично є формоутворюючим елементом, завдяки якому будівля буде виглядати саме такою, як в проекті. І не тільки виглядати, але і бути довговічною. Тому конструкція опалубки для перекриттів повинна бути надійною і якісною.

З чого складається конструкція опалубки для бетону

Опалубка складається зі стійок, триноги, унівилки, балок та фанерних листів.

  • Стійка - це основа всієї конструкції опалубки. Вона витримує всю нагрузку за рахунок труб різного діаметру. Ці труби повинні мати товщину не менше двадцяти п'яти міліметрів, вони з’єднуються між собою. Труби мають отвори, які дозволяють регулювати ширину та висоту опалубки.

  • Тринога виготовляється зі сталевих труб, тому що утримує і фіксує стійки горизонтально.

  • Унівилка потрібна для утримання балок у горизонтальному положенні. Її монтують у верхній частині стійки.

  • Балки і фанерні листи укладають зверху всієї конструкції.

Після монтажу конструкції можна заливати бетон. Параметри всіх елементів ретельно розраховуються фахівцями в залежності від кожної будівлі. Сучасні опалубки для бетону дозволяють всі параметри регулювати індивідуально для кожного проекту. Точність даних дозволяє рівномірно розподілити нагрузку на опори будівлі.

Монтаж і демонтаж опалубки для бетону

Монтаж опалубки також може відрізнятися, в залежності від багатьох умов. Тут грає роль і вибір майданчика, і грунт, і погодні умови місцевості. Але порядок установки опалубки визначений дуже чітко. Спочатку готується майданчик. Робляться розмітки для монтажу, а потім використовуються послідовно всі елементи опалубки. Завершальним етапом монтажу є перевірка конструкції опалубки на міцність. Тільки після цього можна заливати бетон.

Демонтаж опалубки перекриттів можна проводити тільки після повного затвердіння і висихання бетону. Це відбувається приблизно через місяць, в залежності від погоди і товщини залитого слоя бетону. Послідовно, в зворотньому порядку, розбирається конструкція опалубки.

Де купити або взяти в оренду опалубку для бетону

Компанія Альянс Гарант Буд надає послуги з оренди, продажу та купівлі опалубки для бетону в Україні вже понад десять років. Багаторічний досвід в цій сфері, а також співпраця з кращими світовими брендами опалубки роблять Альянс Гарант Буд ідеальним партнером в будівництві. Компанія пропонує опалубку для стін і перекриттів, опорні і фасадні ліси, а також витратні матеріали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ