Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Роль українців у зростанні ВВП Польщі

За підрахунками Національного банку Польщі та Варшавської школи економіки, кількість іммігрантів з України, які працюють в Польщі, почала помітно збільшуватися з 2014 року.

І за п’ять років наші співвітчизники внесли вклад в зростання ВВП країни майже такий саме, як і поляки, які входять на ринок праці країни. Експерти hh.ua | grc дослідили, як змінювався попит на роботу в Польщі з боку українських пошукачів, на яку зарплату вони претендували та яку роботу шукали.

Польща традиційно входить в ТОП-5 популярних серед українських пошукачів напрямів для роботи за кордоном. Так, згідно з опитуванням, яке проводилось hh.ua | grc серед користувачів порталу, третина респондентів мала досвід роботи у країнах ближнього зарубіжжя (Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Чехія).

А аналіз бази резюме, розміщених протягом 2019 року, показує, що 15% пошукачів шукають роботу саме в Польщу. При цьому кількість подібних CV неабияк змінилась за останні 5 років - у 2019 році їх було розміщено в 31 раз більше, ніж у 2014.

Серед пошукачів, які цікавляться роботою у цій країні, найактивніші - представники профсфер ІТ, телеком, Топ-менеджмент, Маркетинг, Мистецтво, медіа, Адмін. персонал (перекладачі), Виробництво, Бухгалтерія, Транспорт, Туризм, ресторани, Управління персоналом. А от найпопулярніший запит щодо бажаної заробітної плати – у межах 14 300 грн. – 28 700 грн. Така вилка фігурує у кожному третьому резюме. Окрім того зустрічаються й побажання отримувати менше 14 300 гривень (24% резюме), від 28 700 до 43 100 гривень (18% резюме) тощо.

Нагадаємо, що опитування, проведене серед користувачів порталу hh.ua | grc, показує, що більшість респондентів пов’язують виїзд за кордон з можливістю більше заробляти. Ще 39% респондентів зазначили варіант «Інше», де найчастіше фігурувало бажання респондентів змінити країну – без прив'язки до роботи. А от говорячи про формати роботи за кордоном можемо відмітити, що респонденти частіше стали повідомляти про роботу за контрактом та рідше про виїзд на сезонні підробітки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ