Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Роман Кордоба офіційно став гравцем футзального «Урагана»

34-річний футзаліст Роман Кордоба, який в минулому вже захищав кольори франківського клубу, став черговим новачком "Урагану" у нинішнє літнє міжсезоння. До своєї нової-старої команди досвідчений гравець, який минулий сезон провів у білоруському "Вітені", приєднається вже за два тижні. Співпраця з Кордобою розрахована на два роки.

Відзначимо, що раніше впродовж восьми сезонів Роман захищав кольори львівської команди ТВД - від самого початку її створення аж до закриття, ставши одним з кращих гвардійців та бомбардирів в історії цього клубу. Саме у складі ТВД він виграв Кубок України у 2008 році, за що й отримав звання майстра спорту. Після розформування ТВД перейшов в "Ураган", де й провів наступні три сезони. У футболці івано-франківського клубу з 2011 по 2014 роки Кордоба зіграв 75 матчів, забив 19 м'ячів, став володарем Суперкубку України, виступав в елітному раунді Кубку УЄФА, завоював "срібло" та "бронзу" (двічі) національного чемпіонату.

Сезон 2014/15 провів у львівській "Енергії", з якою здобув бронзові нагороди чемпіонату (30 матчів, 13 голів). Після цього вперше вирушив до Білорусі, де у складі команди "Борисов-900" виступав разом з легендою "Урагану" Андрієм Сімкою (29 матчів, 21 гол). Наступний сезон 2016/17 років провів в Україні, коли знову повернувся до міста Лева, і разом з "Енергією" став віце-чемпіоном Екстра-ліги (36 матчів, 13 голів).

Після цього Роман вдруге відправився у сусідню країну, де у футболці "Вітену" зумів вибороти Кубок Білорусі, ставши кращим захисником "Фіналу чотирьох". У чемпіонаті команда з Орші програла бронзову серію плей-офф мінській "Століці" і в підсумку фінішувала на четвертому місці, а 34-річний український легіонер має такі показники у чемпіонаті Білорусі - 32 матчі, 14 голів.

З 2005 по 2015 рік Роман Кордоба виступав за національну збірну України. Дебютував 8 травня 2005 року у матчі проти Японії (1:1). Останній матч за "синьо-жовтих" провів 21 березня 2015 року проти Азербайджану (3:2).

НФК «Ураган»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ