Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія кинула свої війська на передову - прикриває "бунтівну "ЛНР"

Частина російських військ, введених у вівторок в ОРЛО, були відправлені на посилення підрозділів так званого 2-го АК "ЛНР" на лінії фронту, побоюючись наступу ВСУ. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Частина сил і засобів ЗС РФ, введені вчора в "ЛНР", минаючи Луганськ, спрямовані на посилення підрозділів "2-го АК ЛНР" на лінії фронту. Тобто Кремль більше, ніж втрати контролю над ситуацією в Луганську, боїться, що ВСУ скористаються цією ситуацією і перейдуть у масштабний наступ", - зазначив він.

Тимчук також вказав на те, що в конфлікті між "головою ЛНР" Ігорем Плотницьким і "міністром внутрішніх справ ЛНР" Ігорем Корнетом Кремль, найімовірніше, зробив ставку на останнього.

"Те, що введені вчора у Луганськ військовослужбовці ЗС РФ і російської ПВК (приватної військової компанії - ред.) фактично не перешкоджають діям підконтрольних "главі МВС ЛНР" Корнету (а частина їх навіть бере участь у силових діях проти оточення Плотницького), свідчить, що Кремль все ж зробив ставку на Корнета. Хоча, не виключено, тільки "транзитом" - для подальшої передачі повноважень "голові ДНР" (Олександру) Захарченку зі злиттям "ЛНР" і "ДНР". Чи зможе Плотницький повернути собі прихильність Москви (а у нього, судячи з усього, залишилися лічені години) - велике питання ", - написав Тимчук.

Як повідомляло агентство, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між злочинними угрупованнями "глави ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета. На думку експертів, цей конфлікт є наслідком протистояння різних груп впливу в Росії, що контролює "Л/ДНР", - ФСБ РФ, що курирує Корнета, і помічника президента РФ Владислава Суркова, яка стоїть за Плотницьким.

За даними "ІО", до Луганська було введено підрозділ російської ПВК "для стримування протистояння між Плотницьким і Корнетом". Також у вівторок з території РФ біля Довжанська (колишній Свердловськ) увійшла колона з декількох десятків "Уралів" з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР.

Міністр оборони України Степан Полторак вже заявив, що Збройні сили України готові до будь-якого розвитку ситуації на Луганському напрямку в зоні проведення АТО.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ