Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія на Донбасі випробовує новітній ЗРК «Лучник»

Російська Федерація нині на окупованому Донбасі, в районі Донецька, проводить випробування свого новітнього зенітно-ракетного комплексу «Лучник».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов з посиланням на дані аналітичного відділу громадської організації.

«У районі Донецька триває випробування новітньої розробки російського ВПК зенітно-ракетного комплексу «Лучник». Комплекс проходить так зване тестування в умовах реальних бойових дій на Сході України», - повідомив Снєгірьов.

Він зазначив, що цей ЗРК «Лучник-Е» може вести вогонь у будь-яких погодно-кліматичних умовах та в середовищі з підвищеним рівнем перешкод, його особливістю є можливість виконувати залповий пуск по одній цілі, а також одночасно відстежувати до чотирьох цілей.

ЗРК «Лучник-Е», так само, як і « Стріла-10», розміщується на шасі багатоцільового броньованого тягача. Пункт управління доопрацьований під застосування ЗУР від ПЗРК «Игла-С», в ньому встановлена нова електроніка.

«Цей комплекс здатний вдень і вночі вражати сучасні літаки тактичної авіації, вертольоти, крилаті ракети і безпілотні літальні апарати», - констатував Снєгірьов.

При цьому він підкреслив, що «фактично Росія перетворила Донбас на випробувальний полігон для свого новітнього озброєння і відпрацьованих тактик ведення бою».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ