Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія намагається домогтися скасування санкцій - сенат Польщі

У польському Сенаті заявили, що Москва намагається домогтися скасування міжнародних санкцій, щоб уникнути відповідальності за агресію проти України.

Про це йдеться в ухвалі Комісії Сенату Республіки Польща у закордонних справах і ЄС щодо використання РФ епідемії COVID-19 з метою скасування санкцій, запроваджених до неї внаслідок агресії щодо України, повідомив Укрінформ.

«Під претекстом підвищення результативності подолання пандемії, представники Росії намагаються переконати уряди демократичних держав скасувати міжнародні санкції, запроваджені внаслідок агресії щодо України», - заявили у Сенаті, висловивши «глибоке занепокоєння» ситуацією на окупованих територіях України.

У Сенаті вважають, що російський проєкт декларації солідарності щодо викликів епідемії COVID-19, переданий до ООН, спрямований на уникнення відповідальності.

«Ухвалення цього документа було б свого роду демонстрацією солідарності з агресором», - підкреслюється у документі.

Комісія наголосила, що Польща незмінно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та засуджує анексію Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, і що санкції проти РФ можуть бути послаблені тільки за умови повної імплементації Москвою Мінських домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ