Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія наростила виробництво «Калібрів» та Х-101 — розвідка

Росія наростила виробництво ракет "Калібр" та Х-101 у 3-4 рази, а також удосконалила застосування ракетного озброєння і безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

“Дійсно, по цих ракетах, які ви назвали ("Калібри" та Х-101 - ред.), відбулося зростання виробництва. Це приблизно в 3-4 рази. Так, росіяни виготовляють приблизно сорок, тридцять ракет, залежно від типу. Менше – "Кинджалів", до шести одиниць. Рівень виробництва зараз навіть трішки більше, ніж це було до війни”, - сказав він.

За його словами, окупанти накопичили свої резерви, відновили виробництво з більшості позицій, змінили або навіть удосконалили тактику застосування і ракетного озброєння, і безпілотних літальних апаратів.

“Результат таких заходів ми побачили в травні. Особливо, якщо брати показники щодо безпілотних літальних апаратів. Їх було використано найбільше, починаючи з жовтня минулого року”, - зазначив представник ГУР.

Відповідаючи на запитання щодо появи у Брянській області РФ комплексу "Бал", Скібіцький сказав: “З'ясуємо. Загалом ми розуміємо, яка може бути загроза, але ефективність… Знову ж таки, комплекси "Бал" і "Бастіон" використовувалися і з Кримського півострова, і з Херсонської області по наземних об'єктах. Але ефективність такого застосування була низькою через те, що ці комплекси призначені насамперед для боротьби з морськими цілями. "Бал" – це протикорабельний комплекс, а тому він не дуже ефективний проти сухопутних цілей”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ