Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія продовжує “утилізовувати” бурятів

Військові ЗСУ, які зараз обороняють Україну на сході, розповіли, як росія відправляє на фронт бурятів.

У коментарі для Гал-інфо військові розповіли про захоплення у полон 19-річного бурята, який раніше відбував покарання у в’язниці на росії. 

“По рускі навіть погано розмовляє. Поранений, мухи в ранах лазять, а він навіть не реагує. Для таких, як він, дорога є тільки вперед. Поранених забирають, тільки якщо захоплять позицію і попередня стає трошки в тилу. Тоді евакуація відбувається в них тільки по команді”, - зазначив військовослужбовець ЗСУ.

Полонений бурят розповів українським військовим, що йому платили в місяць 200 тис. рублів, а штрафи виписували “за все на світі”. Навчання для його підрозділу проводили 3 тижні, після чого одразу відіслали до складу штурмової бригади. 

“Питаємо: “Дай номер командира”. Відповідь: “Мєня уб'ют”. “А якщо відпустимо?”. Знову відповідає: “Мєня уб'ют. Нєльзя вазвращаца”.Припасів із собою не дали, воду пили з калюж і канав”, - розповіли військові Гал-інфо, а також зазначили, що тепер умови життя полоненого зміняться на “комфортну в’язницю”.

Нагадаємо, у 2023 році заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв’ю для Укрінформу зазначила, що вартість утримання одного полоненого в таборі становить близько 10 тис. грн в місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ