Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росія заблокувала залізничні вагони з України, які йшли в Казахстан і Киргизію

Число затриманих на кордоні України з Російською Федерацією залізничних вагонів, які йшли в Казахстан і Киргизію, на 9:00 1 серпня досягла 143, однак 106 з них (74,1%) були відправлені за зміненим маршрутом. Про це повідомив український оперативний штаб реагування.

"33 - перенаправлені на станцію прийому вантажу до перевезення, тобто повернуті вантажовідправнику, інші 4 залишаються на прикордонних станціях", - йдеться в інформації штабу в понеділок.

Відповідно до неї, вагони, не прийняті російською стороною на російсько-білоруському кордоні, повернуті на "Укрзалізницю".

"Станом на 9:00 1 серпня, за оперативною інформацією, отриманою від Державної фіскальної служби, за останню добу українські транспортні засоби не отримували відмови в оформленні для перетину кордону", - повідомляє також оперативний штаб.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін указом від 1 січня 2016 року встановив, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через російську територію здійснюються тільки з території Білорусі.

Потім 1 липня Путін доповнив свій указ новими нормами, поширивши його дію не тільки на Казахстан, а й на Киргизію.

Крім того, вводиться тимчасова заборона на автомобільні і залізничні перевезення товарів, щодо яких в Російській Федерації застосовуються ставки ввізних мит, встановлені Єдиним митним тарифом ЄАЕС, відмінні від нуля, і товарів, включених до переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, затверджений урядом РФ.

Згідно з документом, уряд РФ у разі звернення до нього урядів Казахстану або Киргизії має право дозволити автомобільні та залізничні перевезення окремих вищевказаних товарів за умови дотримання порядку здійснення таких перевезень.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ