Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Російська зброя на Майдані: прокуратура висунула звинувачення колишньому міністру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт щодо колишніх Міністра внутрішніх справ України, його заступника та директора Департаменту матеріального забезпечення МВС України за обвинуваченням у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб під час постачання та розмитнення спецзасобів, отриманих від Російської Федерації 21 та 24 січня 2014 року, з метою їх подальшого застосування до учасників акцій протесту в м. Києві. Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Слідством встановлено, що експосадовці міністерства, з метою озброєння особового складу працівників органів внутрішніх справ для перешкоджання масовим акціям протесту, незаконно організували та забезпечили у січні 2014 року поставку в Україну 13 тис 406 одиниць гранат виробництва РФ.

Ці гранати не входили до переліку спеціальних засобів, що перебували на озброєнні МВС України та не пройшли випробування Міністерства охорони здоров’я щодо можливості їх застосування до людей.

18 та 19 лютого 2014 року російські гранати було застосовано у центральній частині міста Києва до мітингувальників, внаслідок чого було заподіяно тілесні ушкодження 127 особам.

На цей час за клопотанням сторони обвинувачення судом прийнято рішення про передачу частини цих гранат, які не були застосовані до мітингувальників, Національній поліції України для стримання військової агресії Російської Федерації.

Нагадаємо, що на час правління президента-втікача Віктора Януковича міністром МВС був Віталій Захарченко. Колишній міністр внутрішніх справ України врешті втік до Росії після масових розстрілів протестувальників у Києві, отримав паспорт і громадянство Росії, а також посаду в компанії «Ростехнології». Вона контролюється Сергієм Чемезовим, який є близьким до російського президента Володимира Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ