Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російське кодло на Хмельниччині: сектанти УПЦ МП кричали "ганьба" військовим та родичам загиблого захисника

У Красилові Хмельницької області парафіяни Української православної церкви московського патріархату кричали «ганьба» родичам полеглого військового та його побратимам, які виходили після панахиди у Свято-Воскресенському храмі.

Як зазначає Громадське, про це заявив військовий Олександр «Гром» Грамарчук, який опублікував відповідний відеоролик. Повідомляється, що панахиду за загиблим здійснювала Православна церква України. 

Як згодом доповнило Громадське з посиланням на "Суспільне", голова зборів парафіяльної ради церкви Наталія Свистун сказала, що натовп вигукував "ганьба" не родині загиблого військового, а ревізійній комісії, яка має інвентаризувати майно парафії. Комісію тоді супроводжували військові.

На відеоролику видно, як група людей стоїть перед храмом і кричить «ганьба», коли повз проходять військові та родина загиблого героя. Також прихильники УПЦ МП виголошували «ми не хочемо ПЦУ».

УПЦ МП заявляла ввечері 23 червня про нібито «спробу захоплення» Воскресенського храму в Красилові й поділилася посиланням на трансляцію у Facebook, де також видно всі ці події. 

Зокрема, на початку авторка відео, яка відрекомендувалася «матушкою», вимагала у поліції, що стояла біля воріт, дозволити зайти на територію храму. Правоохоронці спочатку не пропускали людей, але деякі з них почали прориватися силоміць. Зрештою, декому з них вдалося потрапити на подвір'я. 

Авторка відео питала у поліціянтів, чому парафіян УПЦ МП «не пускають на територію храму без рішення суду», і заявляла про «рейдерське захоплення».

Зазначимо, раніше Красилівська міська рада повідомляла, що 30 травня завершили оформлення документів щодо переходу Свято-Воскресенського храму від УПЦ МП до ПЦУ. 10 квітня понад 1500 парафіян храму підтримали перехід до Православної церкви України. 

Згодом на відео можна помітити, як чоловіки у військовій формі разом із поліцією виштовхали частину з тих, хто пробрався на двір, і зачинили ворота. Також дехто намагався потрапити до церкви, однак поліція та люди у цивільному не дозволяли цього зробити.

Після цього за ворітьми зібралися люди, які, вочевидь, є прихильниками УПЦ МП, до котрих працівники періодично підходили й просили не сваритися. 

Далі на відео повторюються події, які зафільмував військовий Грамарчук. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ